Wil je ook zo duidelijk voelen wat je wel en niet wilt?

Het was eind maart en we waren net in quarantaine. Mijn dagen bestonden uit corona nieuws, lesgeven en het ontdekken van de mogelijkheden van Teams en Zoom. Aangevuld met eindeloos overleg over wat nu precies wel en niet kon in deze periode. Terwijl ik achter mezelf aanrende, startte er een vervolgopleiding voor me; grenzen stellen met compassie, masterclass III.

Bekaf logde ik ’s avonds in voor de eerste bijeenkomst.
Vanuit Zwitserland begint de psychiater zijn welkomst rondje.
Hij vraagt: “Hoe gaat het met je?”
HOÉ het met me GÁÁT??
Wat denk je? Schiet er door mijn hoofd.

Het werd uiteindelijk een inspirerende bijeenkomst, gelukkig. De volgende twee maanden komen we online wekelijks bij elkaar. Dagelijks doe ik een geleide meditatie en hou ik een dagboek bij over mijn eigen grens. Het is verplicht huiswerk maar het doet me goed. Door de dagelijkse time-outs voel ik me minder gejaagd. Herken mijn eigen grens beter, voel duidelijk wat ik wel en niet wil en overzie makkelijker wat belangrijk is.

Na afloop van de opleiding praat ik met andere deelnemers over hoe je dit gevoel vast kan houden in je dagelijkse leven. We blijken met hetzelfde te worstelen; nu de time-out geen verplicht huiswerk meer is, verdwijnt het langzaam maar zeker weer uit ons schema.

Ik mis het, ik verlang ernaar.
En ondanks dit verlangen, lukt het niet om regelmatig even stil te staan en te voelen hoe het gaat.
Ik zoek naar nieuwe manieren die wel werken, experimenteer met verschillende tijdstippen, verschillende oefeningen.
Zonder dat het een heilig moeten wordt.
Want dat werkt dan weer averechts voor mij.

De zoektocht is nog niet ten einde.
En ik ben benieuwd naar wat werkt voor jou. Hoe zorg jij ervoor dat je regelmatig stil staat om te voelen hoe het met je gaat? Hoe veranker jij dit in je dagelijkse leven? Je doet me een groot plezier als je me hierover mailt.

De komende weken zoek ik verder in Frankrijk waar we een huis geruild hebben met een Frans gezin.
Ook jij een prettige vakantie gewenst!

Hartelijke groet,
Inge-Lize

Stresspreventie en burn-out-interventie
Mijn praktijk ligt op een prachtige plek, in het groen, langs de Amstel.
Uitstekend bereikbaar en makkelijk parkeren op een kwartier rijden vanaf Amsterdam.

PS. In mijn praktijk is anderhalve meter afstand geen probleem.