Je balans hervinden in het nieuwe normaal.

De begroeting met mijn klant verloopt als mijn eerste dansles; stuntelig zoekend naar een normale, gepaste afstand tot de ander. Onhandig loop ik achteruit naar de praktijkruimte terwijl ik vraag of hij koffie wil.

Aan tafel, schuin tegenover elkaar, komt het gesprek op gang. Hij vertelt over hoe hij momenteel werkt, hoe hij dagenlang aan zijn eettafel zit. Dagen vol opeenvolgende zoom en teams meetings, hij haat het. Hij mist het contact, het praatje bij de koffieautomaat, de spontane creativiteit. Hij zucht diep: “Zo hoeft het voor mij niet, ik ben geen manager die online taakjes uitdeelt en ophaalt.”

Wat kan je doen?
In deze nieuwe werkelijkheid?

Iedereen heeft te maken met een nieuw normaal of beter gezegd een enorme verandering in je manier van leven. Waarin je zoomt tot je murw bent, sport in je huiskamer, je je kinderen lesgeeft, je geliefden mist, vrienden mist, of te veel eet en drinkt. In twee maanden tijd is de structuur in je dagelijkse leven en de verbondenheid met de mensen om je heen volledig op zijn kop gezet.

Structuur en contact waren vanzelfsprekend ingebed in je leven voor de quarantaine. Zo normaal dat je er niet over nadacht. Nu alles radicaal anders gaat merk je gaandeweg hoe belangrijk ze zijn.

Minder structuur en routine maken dat je minder sport en minder overzicht hebt over wat je wanneer kan doen. Minder contact, het zien van minder mensen, het afstand houden en minder aangeraakt worden, maakt dat je minder verbinding voelt met de wereld om je heen.
De uitzichtloosheid, dat je niet weet hoe lang dit alles gaat duren, veroorzaakt dat je bij vlagen moe en gefrustreerd kan zijn.
Het hoort erbij, je doet niets fout.
Het is leren omgaan met een enorme, onzekere, verandering.

Om jou hierbij te helpen heb ik mijn kennis en bestaande tools gebundeld tot de handige tool “Je balans hervinden in het nieuwe normaal.”
Deze tool is al ingezet door verschillende HR afdelingen om medewerkers thuis te ondersteunen. Je kunt het gebruiken als checklist en voor het vinden van inspiratie. In een uur kijk je objectief naar hoe je je nieuwe normaal hebt ingevuld. Waar zitten de blinde vlekken, wat mis je en wat kan je doen om je balans te hervinden? En het geeft tips en inspiratie voor de grote vragen en de onzekerheid waar wij mee moeten leren omgaan.

Jou als vaste lezer bied ik hem ook graag aan.
Ja, stuur me deze inspirerende checklist. En als je een keer gewoon even wil praten, dan kan dat ook. Gratis voor vaste lezers. Ja, ik wil.
Gewoon omdat ik mijn steentje wil bijdragen door mijn kennis en knowhow te delen.

Ik hoor graag van je,
Inge-Lize

Stresspreventie en burn-out-interventie
Mijn praktijk ligt net onder Amsterdam, je kunt er makkelijk parkeren, vijf minuten rijden vanaf de A2

PS. In mijn praktijk is anderhalve meter afstand geen probleem, kortom je bent weer welkom hier.