Stel je grenzen. Zakelijk. Privé. Online.

Af en toe werpt iemand een blik de camera in, naar de onbekende anderen. Deelnemers aan mijn onlinetraining komen één voor één de vergadering binnen, afwachtend wordt er nog wat gerommeld aan instellingen.

Grenzeloos
Het is de eerste bijeenkomst van de Self Boundary Awareness Training die ik geef.
Nadat het ijs gebroken is in een kennismakingsrondje vraag ik waarom ze mee doen?

R. begint, hij is een succesvolle ondernemer in de bouw, en zegt: “Privé kan ik het heel goed. Zakelijk is het altijd grenzeloos geweest. Grenzeloos naar klanten en grenzeloos naar medewerkers. Ik zei al ‘ja’ voordat de vraag gesteld was, had het probleem in mijn hoofd al voor ze opgelost.”

Mede deelnemer F. lacht even en kijkt met een zachte blik de camera in: “Ik kan prima ‘nee’ zeggen, maar mensen die dicht bij me staan, dáár verlies ik mezelf.”

Alle deelnemers delen persoonlijke issues. Het is mooi om de verhalen te horen en de rode draad te zien in in het gedeelde verlangen: aanvoelen wanneer je je grens bereikt. En er niet langer overheen willen gaan ten koste van jezelf.

Inzicht in je eigen gedrag
Halverwege de trainingenreeks komen we live bij elkaar in mijn praktijkruimte.
Samen zitten we aan de grote, lichte tafel. Het voelt al snel vertrouwd, vorderingen en frustraties worden gedeeld. Er hangt een sfeer van kwetsbaarheid gemengd met gezonde zelfspot.

Even later beginnen we met de opdracht waarbij je je grens met een touw op de grond visualiseert. De oefening is simpel en laat duidelijk zien hoe iemand zijn grens beheert. Een prachtige dynamiek ontstaat als R. meubels gaat verplaatsen. Hij richt zijn ruimte in, verlegt nog iets aan het touw en kijkt tevreden om zich heen.
Hij grijnst.
Hij staat.

“Eigenaarschap. Zo ziet het eruit,” klinkt het nuchtere commentaar van een medecursist.

R. vertelt dat hij sinds kort dingen echt anders doet op de zaak. Neemt minder snel het voortouw en geeft anderen meer ruimte.
Zoals hij daar stáát, zie ik het voor me.
Het ziet er energiek en gedecideerd uit.
Zo niet mis te verstaan zijn , scheelt je een hoop stress.

Stap nu in en reserveer je plek
Wil je dit ook; je grenzen beter stellen?
In het voorjaar herhaal ik deze training.
Laat je mailadres achter via www.bluefields.nl/self-boundary-awareness-training.
Dan laat ik horen wanneer we starten en ben jij verzekerd van een plek.

Tijdens de training werken we in kleine groepen met mensen die elkaar bij aanvang niet kennen.
De SBAT-training biedt de mogelijkheid om in prettige ‘anonimiteit’ met gelijkgestemden over zo’n persoonlijke onderwerp te praten.
Het biedt je een vertrouwde omgeving om dat wat er echt toe doet te onderzoeken en te verbeteren.
Ik zie je graag.

Hartelijke groet,
Inge-Lize

Stresspreventie en burn-out-interventie
Mijn praktijk ligt op een prachtige plek, in het groen, langs de Amstel. Uitstekend bereikbaar en makkelijk parkeren op een kwartier rijden vanaf Amsterdam.

PS. In mijn praktijk is anderhalve meter afstand geen probleem.