Niet altijd verstandig zijn

Schemerdonker, zij aan zij zit ik aan een overvolle biertafel. Om mij heen een kakofonie van muziek, rommelige gesprekken, gezang en lachsalvo’s. “Wat dóe ik hier?” flitst het door mijn hoofd. Mijn buurman begint in mijn oor te tetteren over zijn kooi-eend. Ik proest het uit om zijn absurde verhaal en blijf toch wat langer hangen in de knus verlichte tuin.

Van die avond doorzakken knapte ik op.
Heb ik veel te weinig gedaan de laatste tijd.
Bedacht al vóór het feest dat ik het niet laat ging maken.
Zag de kinderen alweer vroeg naast ons bed staan trappelen.

Te verstandig en te veel prioriteiten.
Werk, kleine kinderen, verbouwingen.
Aan discipline en organisatietalent heb ik geen gebrek.

Maar toch loop je er langzaam op leeg als je altijd weer verstandig bent. Gezond eten, sporten, voldoende slapen is een belangrijke basis, maar er is meer dan dat. Je bent geen machine die je aan de gang moet houden. Contact hebben met anderen, inspirerende dingen doen, is minstens zo belangrijk. Niet alleen goed zorgen voor je lichaam, maar ook goed zorgen voor je geest.

Bij veel klanten zie ik eenzelfde patroon. Goed zorgen voor je geest schiet er nu eenmaal sneller bij in als je het druk hebt.
En jij?
Hoe vaak maak jij nog tijd voor iets wat je simpelweg gelukkig maakt?
Wanneer had jij voor het laatst de slappe lach?
Hoe lang is het geleden dat je de tijd vergat, omdat je helemaal opging in het leren van iets nieuws?
Of hoe lang is het geleden dat iemand zei dat je pretoogjes hebt?

Wil jij ook op tijd bijsturen?
Weer vaker simpelweg genieten?
Dan nodig ik je van harte uit voor een inspirerend gesprek.
Mail of bel me nu voor een afspraak.
Ik hoor graag van je…

Met hartelijke groet,
Inge-Lize
stresspreventie en burn-out-interventie

PS. Mijn praktijk ligt op een prachtige plek langs de Amstel. Uitstekend bereikbaar en makkelijk parkeren, op een kwartier rijden vanaf Amsterdam.