Maak je opeens ruzie om niets?

Hij ziet er loom uit, hij gaat voorzichtig zitten en zegt: “Inge, ik heb minstens een kwartier nergens aan gedacht. Echt nérgens aan.”
Dat was een lang vergeten ervaring.

Hij is waanzinnig creatief, altijd druk en heeft uit het niets een prachtig bedrijf opgebouwd. Hij wil veel, moet veel. Maar nadat hij meer dan zeven nachten achter elkaar bijzonder slecht geslapen had, besloot hij dat dát niet meer normaal was. Hij kon ook niet meer anders, zijn lichaam begon lastig te doen.
We zijn er zo aan gewend om door te gaan. Zijn altijd online, maken nieuwe plannen, voelen ons verantwoordelijk, doen ons ding. En voordat je het weet, staan je gedachten zelden stil. Dat gaat lang goed. Maar op het moment dat je fysieke klachten niet langer te ontkennen zijn, je slecht doorslaapt, je ruzie met geliefden maakt om niets of je plotseling onverklaarbaar staat te zweten, dan is het echt tijd om te luisteren naar die ene vraag in je hoofd:

“Hóe ver laat ik het komen?”
Je wil acute rust. Je weet dat het allemaal anders moet maar hebt geen idee hoe je dát voor elkaar moet krijgen. Je weet dat het tijd is om iets aan je manier van leven te veranderen.
Maar wáár begin je?
Begin met een coaching-massage bij mij. Dat deed hij ook.

Waarom het werkt?
Een goede massage zorgt namelijk voor een toename van oxytocine in je lichaam. Het wordt door iedereen aangemaakt bij positief onderling contact, zoals bij een knuffel, oprecht aankijken of masseren. Het is het hormoon dat zorgt voor een gevoel van vertrouwen en verbondenheid. Bij hogere niveaus maakt oxytocine je weerbaarder tegen stress, zorgt het dat je lichaam sneller tot rust komt en je je angsten makkelijker kunt onderdrukken.

Een coaching-massage vormt zo een effectieve vorm van resetten. Het doorbreekt de vicieuze cirkel waarin je gevangen lijkt te zitten. Zó zet je de eerste, eenvoudige stap voor als je het niet verder wilt laten komen.

PS. Een coaching-massage sessie begint met een coaching gesprek. En tijdens de massage draag je een makkelijk zittende lange broek en shirt met lange mouwen.

Hartelijke groet,
Inge-Lize

Stresspreventie en burn-out-interventie
Mijn praktijk ligt net onder Amsterdam, je kunt er makkelijk parkeren, vijf minuten rijden vanaf de A2